perjantai 12. toukokuuta 2017

Vaihtoon

Moikka! Täällä kirjoittaa 16-vuotias tyttö Kanta-Hämeestä. Olen lähdössä lukuvuodeksi 2017-2018 vaihtoon Rotary nimisen järjestön kautta ja käyn tällä hetkellä lukion ensimmäistä vuotta. Mulla on jo kauan ollut haaveena lähteä vaihtoon ja se on vahvistunut vaan vuosien saatossa kun läheiset ovat kertoneet omia vaihtaritarinoitaan.

Itse pääsin sisään Loimaan Rotaryklubista ja oikeestaan hakuprosessi meni aika helposti, vaikka hakemuksen täyttö ei ollutkaan niin simppeliä mitä kuvittelin, mutta sekin hoitui ajallaan. Olin helpottunut, kun sain hakemuksen lopullisesti täytettyä ja siihen tarvittavat muut asiat hoidettua vielä ennen joululomaa.


8.2 sain tietää, että tuleva vaihtomaani on USA ja siellä länsi-/pohjois osavaltiot ja ei mennyt kauaakaan kun sähköpostiin pamahti tarkemmat tiedot osavaltiosta ja kaupungista. Osavaltio tulee olemaan Colorado ja kaupunki Longmont, joka on noin tunnin ajomatkan päästä Denveristä. Ihan huippua! Oon lukenut netistä tosi paljon kyseisestä kaupungista ja en malttais enää odottaa, että pääsen lähtemään!


Maatoiveeni olivat Australia, Yhdysvallat, Meksiko ja Espanja. Ja oikeestaan mulla ei niin väliä ollut mihin mä päätyisin, sillä kaikki maat oli itselle mieluisia. Jokainen olis varmasti ollut omalla tapaa todella hieno maa. Oon kuitenkin todella onnellinen, että mun arpaonni osu just Yhdysvaltoihin.


Lähtöpäiväksi varmistui 7.8 ja mun matka alkaa tarkalleen klo 14.10, kun kone lähtee kohti New Yorkia. Siellä vietämme muiden vaihtareiden kanssa kolme päivää ja 10.8 käännän nokan kohti Coloradoa.


Sain myös alustavaa tietoa mun ekasta host-perheestä, johon siis kuuluu isä, äiti, 14-vuotias  tytär, kaks kissaa ja koira. Oon hirmu onnellinen, sillä tää perhe vaikuttaa aivan ihanalta!


Kirjoitan vuodestani tänne pääasiassa sen takia, että lähimmäiset saavat seurata vuottani ja tietenkin kaikki muutkin kiinnostuneet. Haluisin vuoden aikana vahvistaa mun englanninkielen taitoa, päästä perehtymään maassa vallitsevaan kulttuuriin ja ennen kaikkea kasvamaan ihmisenä, saamaan unohtumattomia kokemuksia ja ja löytää elinikäisiä ystäviä ympäri maailmaa.


Kirjoittelen seuraavan kerran lähempänä lähtöä !:)


Madelein
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti